Home Forum 3D News://3D                          Nowości Książki Imprezy Konkursy Galerie Praca Gdzie kupić
Nowości
Konkursy
Imprezy
3D Ring
Galerie
Książki
Publikacje
Forum 3D
News://3D
Programy
Modele
Linki
www.cad.pl
Praca
Gdzie kupić
Reklama
Redakcja

 
 
 
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Biblioteka graficzna...

 
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum WWW.3D.PL -- Forum 3D Strona Główna -> pl.comp.grafika.grafika3d
Autor Wiadomość
NeoCast
Gość





PostWysłany: Sro Maj 20, 2009 8:20 am    Temat postu: Biblioteka graficzna... Odpowiedz z cytatem

Witam Szanownych Grupowiczów.

W swoim projekcie (Visual C++) potrzebuję narysować wykresy (linie) w
układzie 3D. Myślałem, że wykorzystam po prostu DirectX, ale wydaje mi się
to raczej trudne do realizacji, ponieważ nie ma on możliwości w prosty
sposób rysowania krzywizn. Dlatego prosiłbym o pomoc, jaką bibliotekę można
by wykorzystać aby narysować wykres 3D. Ze względu na rodzaj wykresu, nie
potrzebuję wykorzystywać cieni, światła, jednakże chciałbym aby w czasie
rzeczywistym można było tym wykresem obracać.

Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Paweł


Powrót do góry
GAD Zombie
Gość





PostWysłany: Sro Maj 20, 2009 9:41 am    Temat postu: Re: Biblioteka graficzna... Odpowiedz z cytatem

NeoCast pisze:
> Witam Szanownych Grupowiczów.
>
> W swoim projekcie (Visual C++) potrzebuję narysować wykresy (linie) w
> układzie 3D. Myślałem, że wykorzystam po prostu DirectX, ale wydaje mi się
> to raczej trudne do realizacji, ponieważ nie ma on możliwości w prosty
> sposób rysowania krzywizn. Dlatego prosiłbym o pomoc, jaką bibliotekę można
> by wykorzystać aby narysować wykres 3D. Ze względu na rodzaj wykresu, nie
> potrzebuję wykorzystywać cieni, światła, jednakże chciałbym aby w czasie
> rzeczywistym można było tym wykresem obracać.

OpenGL. Prosty w uzyciu, zrobi tez to co potrzebujesz.

--
GAD Zombie
http://gad.art.pl/ (a email dosc podobny Wink)
Powrót do góry
Sławomir Szczyrba
Gość





PostWysłany: Sro Maj 20, 2009 5:41 pm    Temat postu: Re: Biblioteka graficzna... Odpowiedz z cytatem

Klik-klik-klik... To NeoCast pisze :
> Witam Szanownych Grupowiczów.
> W swoim projekcie (Visual C++) potrzebuję narysować wykresy (linie) w
>
A musi to być biblioteka?
Bo idealnie by się wpasował GNUPlot.
(choć owszem, wg FAQ też ponoć istnieje jakaś starsza wersja
skrojona do biblioteki...)

> Paweł

Sławek
--
________
_/ __/ __/ Będzie dramatyzował. - Kajko
\__ \__ \_______________________________________________________________
/___/___/ Sławomir Szczyrba steev/AT/hot\dot\pl
Powrót do góry

Załóż konto e-mail w domenie grafik.3d.pl

Wyświetl posty z ostatnich:   
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiek   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum WWW.3D.PL -- Forum 3D Strona Główna -> pl.comp.grafika.grafika3d Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
© Design by eBiu.pl                                                                                                                                         © Serwis internetowy helion.pl
editio Program partnerski sprzedaż Program partnerski encyklopedia informatyki Maja Kierzkowska Andrzej Pikoń Andrzej Kierzkowski Andrzej Kierzkowski Bartosz Danowski Game Development sklep internetowy, sklepy intrenetowe